موضوعات این مطلب :
تکنولوژی
,
موفقیت
,
اقتصاد
,
به گزارش برخی از کارکنان دونالد ترامپ جمهوریخواه حالا در جریان آنچه از نگاه این وبسایت، بزرگترین اضطراب در تاریخ سیاسی آمریکا خوانده شده لقب ریاست جمهوری آمریکا را یدک میکشد. این در حالی است که رئیس جمهور جدید آمریکا، در جریان سخنرانیهای انتخاباتی خود بارها و به مناسبتهای مختلف از اپل و مسئولان این شرکت یاد کرده بود. در طرف مقابل، تیمکوک مدیرعامل اپل هم بهطور واضح از کمپین هیلاری کلینتون، رقیب ترامپ حمایت کرده بود و حتی گفتگوی محرمانهای را با جان پودستا (مسئول کمپین کلینتون)، در سال 2015 میلادی برگزار کرده بود. حالا انستیتوها و سازمانهای مختلف در سراسر جهان، ملاقاتهای اضطراری را برای تشریح نتایج و پیامدهای انتخاب ترامپ برگزار میکنند. با این دید، بیزینس اینسایدر هم تصویری از آنچه احتمالا محور گفتگوهای تیم کوک و مدیران اپل خواهد بود، ایجاد کرده است.
بازگشت مالیات به کشور
مالیات، یکی از مسائل ضروری و مهم برای شرکت اپل به حساب میآید اما ترامپ هم توجه ویژهای به مسئله پرداخت مالیات توسط کوپرتینوییها دارد. کوپرتینوییها در حال حاضر حدود 200 میلیارد دلار وجه نقد و اوراق بهادار قابل فروش، در کشورهای دیگر به جز آمریکا دارند. این در حالی است که اپل باید مالیات 35 درصدی برای بازگردندان این سرمایه به آمریکا پرداخت کند. ترامپ پیشنهاد کرده تا این میزان مالیات را به 10 درصد کاهش دهد. او در زمان برگزاری کمپینهای انتخاباتی، در این خصوص گفته بود: "این سرمایه در کشورهای دیگر اندوخته شده و هیچکس مقدار دقیق آن را نمیداند. برخی میزان آنرا 2.5 تریلیون و برخی هم 5 تریلیون دلار تخمین زدهاند. ما این سرمایه را به کشور بازخواهیم گرداند و مالیات 10 درصدی را به جای 35 درصد برای آن درنظر میگیریم." این در حالی است که کوک نیز پیش از این خواستار تغییر قانونهای مالیاتی شده بود.
تولید آیفون در آمریکا
در زمان برگزاری کمپینهای تبلیغاتی، ترامپ بارها عنوان کرده بود اپل باید فرایند تولید محصولات خود را در آمریکا ادامه دهد. در حال حاضر مونتاژ آیفونهای اپل در چین انجام میشود. تامین قطعات هم از شرکتهای اکثرا آسیایی صورت میپذیرد. ترامپ در این زمینه در ماه مارس اینچنین گفته بود: "من قصد دارم شغلهای از دست رفته را احیا کنم. تصمیم داریم اپل را به تولید کامپیوترها و آیفونها در آمریکا مجبور کنیم. وقتی تولید این محصولات در چین انجام میشود، چه سودی برای ما خواهد داشت؟"
البته ترامپ اولین رئیسجمهوری نیست که تصمیم به اجرای چنین سیاستی گرفته است. پیش از این باراک اوباما هم در سال 2011 میلادی درخواست مشابهی را از استیوجابز مدیرعامل وقت اپل انجام داده بود.
با وجود این، کارشناسان معتقدند به دلایل زیر، این سیاست اجرایی نخواهد بود:
• چالشهای لجستیک در برابر شرکت اپل، به علت اینکه شرکتهای تولیدکننده مولفههای سختافزاری مورد نیاز این شرکت در قاره آسیا حضور داشته و فعالیت میکنند.
• نبود مهارتهای لازم برای تولید محصولات در ایالات متحده آمریکا
• هزینه به مراتب پایینتر تولید محصولات در کشور چین. برخی تحلیلگران تخمین زدهاند مونتاژ آیفون در داخل آمریکا میتواند حدود 50 دلار به قیمت تولید هر دستگاه گوشی شرکت اپل اضافه کند. موضوعی که تا حد زیادی از مزایای رقابتی عرضه آیفون در بازارهای جهانی خواهد کاست.
با وجود این، همچنان راهکارهایی وجود دارند که با بهکارگیری آنها، ترامپ میتواند اپل را به تولید محصولات در ایالات متحده آمریکا مجبور کند. ترامپ زمانی از وضع تعرفه واردات 45 درصدی برای ورود محصولات از چین به آمریکا سخن گفته بود. موضوعی که در صورت اجرا، مطمئنا سروشکل متفاوتی به اقتصاد آمریکا خواهد داد.
رمزگذاری اطلاعات
ترامپ در پاسخ به موضع اپل مبنی بر تداوم رمزگذاری اطلاعات، خواستار تحریم محصولات این شرکت شده بود. ترامپ معتقد بود اپل باید حفره ویژهای را برای دسترسی مقامات امنیتی به اطلاعات رمزگذاری شده در محصولات خود ایجاد کند. ترامپ در توییت خود اینچنین به مسئله رمزگذاری اطلاعات در گوشیهای آیفون اپل اشاره کرده بود: "من از آیفون و همچنین گوشی تولیدی شرکت سامسونگ استفاده میکنم. در صورتی که اپل اطلاعات مورد نیاز مقامات (در خصوص حادثه تروریستی سنبرناردینو) را در اختیار آنها نگذارد، بعد از این من فقط از گوشی سامسونگ استفاده خواهم کرد."
اگرچه مسئله مربوط به این حادثه حل شده اما مطمئنا با تکرار موارد مشابه، بازهم مسئله رمزگذاری اطلاعات در دستگاههای تولیدی شرکت اپل مطرح خواهد شد. این بار ترامپ هم پشتیبان مقامات امنیتی و FBI خواهد بود تا اپل را به شکستن رمز دادهها مجبور کند. بدنیست بدانید James Comey، ریاست FBI که گزارش یادشده برعلیه رمزگذاری دادهها در دستگاههای تولیدی اپل را تنظیم کرده بود، در فاصله 11 روز مانده به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، مسئله تحقیق در خصوص سرور شخصی ایمیلهای هیلاری کلینتون را مجددا مطرح کرد. دولت اوباما معتقد است طرح این مسئله، در پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بیتاثیر نبوده است. این امر در نهایت ممکن است به ادامه بیدغدغه فعالیت Comey در پرتو حضور ترامپ در راس قدرت منجر شود.